onsdag 4 maj 2011

Helena hoppas på vårdplatser till Älvsbyn

Blivande kommunalrådet Helena Öhlund, s, hoppas på OBS-platser till Älvsbyns vårdcentral.
-  Landstinget och kommunerna ligger i förhandling och tills någon lösning kommer till stånd avvaktar landstinget med att öppna OBS-platser. Jag hoppas man kommer till samförstånd, svarade Helena Öhlund när hon medverkade i en chatt med läsarna på Norrbottens-Kurirens webbtidning. 


OBS-platser är landstingsbetalda vårdplatser utanför sjukhusen nära hemmet.
– Våra äldre färdas i ambulans. På något sätt är Älvsbyn i ett vakuum, vi anses ligga för nära kusten och är samtidigt för lite glesbygd.
I dag saknar Älvsbyn OBS-platser men är enligt Öhlund lovade två platser. Men löftet lades i malpåse sedan bråket om OBS-platserna i Haparanda blossade upp.

Helena Öhlund fick under chatten också en fråga om planer på seniorboende i Älvsbyn. Hon redogjorde för kommunens strategi kring den framtida äldreomsorgen.

I går kom också resultatet av organisationen Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i landets kommuner. Älvsbyn kättrar uppåt som en raket.  I det fallet hyllade Helena Öhlund Bill Nilsson och kommunala näringsavdelningen.
Enligt Öhlund är sysselsättningfrågorna kommunens viktigaste uppgift.

Även den återuppståndna musikskolan, vars nedläggning blev en fallgrop för socialdemokraterna i valet, kom upp som diskussionsämne i chatten.